maandag 10 januari 2022

Pottum - weggeefappgroep in Amstelveen Keizerkarelpark

Proletarisch winkelen 2.0

Op 7 januari een jaar terug startte ik een weggeefappgroep in onze wijk. Heel leuk, duurzaam: een groot succes! Al vele spullen wisselden van eigenaar, het ruimt lekker op en fijn dichtbij. En je leert je buurtgenoten kennen (er zijn er superleuke tussen!).

Lokale omroep AAN maakte er een filmpje (4') over: Pottum op AAN (starring little ol' me)

Hetzelfde item is ook via Facebook te kijken: Pottum op Facebook.

De groep heeft nu ongeveer 100 leden (max is 220).

Kinderen zijn ook welkom bij Pottum, mits de ouder/verzorger ervan weet en toezicht houdt. We willen geen spam en kinderen kunnen ook prima dingen halen, maar de ouder moet er wel vanaf weten.

Bij nieuwe deelnemers deel ik de regels, de QR code - om anderen uit te nodigen, en als je 'm op een ander scherm dan je telefoon bewaart, kun je de groep naar believen in en uit. En ik deel de link, voor als degene weer anderen wil uitnodigen.

Leuk is natuurlijk ook als jij in je eigen wijk ook zo'n groep begint. Kijk gerust de kunst af! Of doe mee, als je ook in de buurt woont... welkom 😃


PS De groep heet zo om Willemina Pottum - Ruitman. Zij was NLs 1e vrouwelijke ballonvaarder, en klom met haar man tot grote (zakelijke) hoogten. Zie ook dit stuk op luchtvaartnieuws.nl

Wonderlijk genoeg heeft geen enkele vrouwelijke luchtvaartpionier een straat of plein in onze (vliegeniers)buurt. Tijd dat dat verandert!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je helemaal naar beneden bent gescrolled! Deel je reacties hier, top. Lukt het niet? Mail me dan op tess apestaartje doucet punt com =)

Thank you for scrolling all the way down - drop a note to and fellow readers here! If you have troubles, contact me over email tess at doucet dot com.

Or Twitter @spellfinder of course. Love to hear from you <3